Alpackagården ligger i Åkerby, ett naturskönt område 3,5 mil norr om Boden på den södra sidan om Luleåälven. Gården har 3 hingstar och inväntar 3 ston sommaren 2021.

Just nu går jag, Britt-Inger en utbildning eftersom planen är att bli certifierad Grön Arenagård. Det innebär att gården innefattar djurhållning, trädgård, natur och social omsorg. Men den innehåller mer än så redan idag. Alpackorna som sagt, men även självhushåll, återbruk och miljöfrågor. Att bo och arbeta på landsbygden och att ta tillvara på naturens resurser.

Jag har arbetat som rehabpersonal socialpsykiatrin och är utbildad undersköterska inriktning psykiatri. (psykisk ohälsa och missbruk ) Jag har också jobbat som familjehem i femton år inriktning ensamkommande och tonår NPF. ( Främst adhd, autism )

Mitt företag är alltså inte bara ett företag utan en livsstil och den vill jag dela med mig av. Jag samarbetar gärna med föreningar, offentlig sektor
och andra som vill ta del av det jag har att erbjuda.

Jag är också intresserad av att arbeta i projektform där olika möjligheter till arbetsintegration social omsorg står mig varmt om hjärtat.

Även om mitt företag innefattar besöksnäring och turism så vänder jag mig också till företag, skolor och offentlig sektor. Unga vuxna NPF, långtidssjukskrivna, långtidsarbetslösa, utlandsfödda som behöver språkträning.